Nytt bolag ska ge råd inom hälso- och sjukvård

Nytt bolag ska ge råd inom hälso- och sjukvård

Konsulter med bakgrund från företag och hälso- och sjukvård går ihop för att tillsammans ge rådgivning till landsting, myndigheter och läkemedelsbolag.

23 aug 2016, kl 10:22
0

Kristofer Klerfalk, vd för Cocreation Health Group.

Konsultgruppen kommer att ge rådgivning med utgångspunkten hur läkemedel hanteras, hur data hanteras inom hälso- och sjukvården, vilka system som används och upplägg för hela läkemedelskedjan.

– Ambitionen är att ha en rådgivande roll där vi även kommer att hjälpa läkemedelsbolag att arbeta med sina nya och gamla läkemedel på ett optimalt sätt. Det kan exempelvis innefatta horizon scanning och ordnat införande, säger Kristofer Klerfalk, vd för Cocreation Health Group.

Konsultgruppen riktar sig till landsting, myndigheter och läkemedelsbolag och den röda tråden är läkemedel.

– Det är vår avgränsning och läkemedel ska finnas med någonstans i någon kontext, säger Kristofer Klerfalk.

Syftet är enligt grundarna att verka för en bättre vård, hälsa och omsorg.

– Vi ser en stor potential för vad bolagets samlade kompetens kan åstadkomma inom hälso- och sjukvården. Utifrån profiler som vi har kan vi göra mycket på områden som är under stark utveckling så som digitaliseringen inom vården, säger Kristofer Klerfalk.

I gruppen ingår personer med ledarskapserfarenhet från offentlig sektor så som landsting, statliga bolag och myndigheter samt kommersiella globala bolag.

Partners i Cocreation Health Group är förutom Kristofer Klerfalk också Karina Tellinger McNeil, Joakim Söderberg, Martin Svensson, Jonas Lindgren och Thomas Ehrengren.

– Vi kan ta det stora greppet och använda alla verktyg vi har i verktygslådan som erfarenhet från produkter, system, nationella projekt och entreprenörskap, säger Kristofer Klerfalk.

Flera av grundarna har andra bolagsengagemang men det ska enligt Kristofer Klerfalk inte påverka konsultgruppens arbete annat än att det ökar kontaktnätet.

Bolaget lanserades i juli i år och har kontor i Stockholm, Uppsala och London.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng