Ny variant av epilepsimedel fick ja av TLV

Epilepsiläkemedlet levetiracetam ingår nu i högkostnadsskyddet  i en ny beredningsform. Och till ett lägre pris än som tabletter.

7 sep 2011, kl 12:59
0

Annons

Levetiracetam Destin som nu ingår i högkostnadsskyddet är en ny beredningsform för substansen levetiracetam som sedan tidigare finns som tabletter och oral lösning på den svenska marknaden. Nu finns preparatet också som granulat i dospåse.Preparatet är bioekvivalent med och billigare än originalet Keppra och bedömdes därför som kostnadseffektivt av TLV.

Levetiracetam Destin
kan ges som behandling till patienter från 16 års ålder som nyligen fått diagnosen epilepsi. Läkemedlet kan också användas som tilläggsbehandling till andra läkemedel mot epilepsi för att till exempel behandla partiella anfall med eller utan generalisering hos vuxna och barn som väger minst 25 kilo.
Cirka 60 000 personer i Sverige beräknas ha sjukdomen.

 

Artikeln ändrades 21 september/red

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng