Ny studie bekräftar fördelar med anastrozol

En ny studie visar att behandling med anastrozol (Arimidex) före operation kan göra att fler bröstcancersjuka kvinnor får behålla bröstet. Studien presenterades vid en internationell bröstcancerkonferens i Hamburg igår.

17 mar 2004, kl 18:16
0

Annons

Läkemedelsbehandlingen visade sig krympa tumörerna så mycket att de kirurgiska ingreppen i genomsnitt blev mindre omfattande, skriver Astrazeneca i ett pressmeddelande.

I de så kallade PROACT-studien ingick 451 kvinnor. Hos 43 procent av kvinnorna som fick anastrozol hade tumörerna krympt tillräckligt för att undgå mastektomi. Hos den grupp i studien som behandlades med tamoxifen var motsvarande resultat 31 procent.

Resultaten bekräftar slutsatser från tidigare studier, bland annat den så kallade IMPACT-studien (se artikel länkad i högermarginalen).

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng