Ny myndighet för smittskydd och folkhälsa

Regeringen vill bilda en ny myndighet för folkhälsofrågor. Smittskyddsinstitutet och Statens folkhälsoinstituts verksamheter avvecklas och uppgår i den nya myndigheten.

9 nov 2012, kl 15:12
0

Annons

Regeringen föreslår i en promemoria att folkhälsofrågor från och med den 1 januari 2014 ska samlas i en ny myndighet, Institutet för folkhälsa. Smittskyddsinstitutet och Statens folkhälsoinstituts verksamheter kommer att avvecklas och uppgå i den nya myndigheten. Även Socialstyrelsens uppgifter inom områdena folk- och miljöhälsorapportering, miljömålsarbetet samt vissa uppgifter som rör folkhälsoskydd ska omfattas av den nya myndigheten. Institutet för folkhälsa ska bedriva verksamhet i både Östersund och Stockholm.  

Sammanslagningarna förbättrar förutsättningarna för ett mer effektivt kunskapsbaserat arbete inom folkhälsomområdet i Sverige, inom EU och internationellt, skriver Socialdepartementet på sin webbplats. Förslaget är enligt regeringen det tredje steget i arbetet med att utveckla myndighetsstrukturen inom vård- och omsorgsområdet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng