Ny metod för upptäckt av tarmcancer

En ny DNA-baserad metod att påvisa tjocktarmscancer presenteras i en avhandling från Karolinska Institutet, institutionen för medicin, av Louise Olsson. Metoden är mer specifik än att påvisa blod i avföring. Det gör att den skulle kunna bli användbar för screening av större grupper. För diagnosen användes mutationer i APC-genen som är den första mutationen som […]

21 apr 2004, kl 11:04
0

Annons

En ny DNA-baserad metod att påvisa tjocktarmscancer presenteras i en avhandling från Karolinska Institutet, institutionen för medicin, av Louise Olsson. Metoden är mer specifik än att påvisa blod i avföring. Det gör att den skulle kunna bli användbar för screening av större grupper.
För diagnosen användes mutationer i APC-genen som är den första mutationen som inträffar i cancerformen. Alla friska kontroller hade ett negativt utfall på testen. Det är särskilt viktigt om metoden ska kunna användas för screening.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng