Ny chefsekonom på Apoteksföreningen

Sveriges apoteksförening har rekryterat en chefsekonom för bättre analysera och beskriva de ekonomiska villkoren för apoteksbranschen.

4 mar 2013, kl 13:05
0

Foto: iStockphoto

Branschorganisationen Sveriges apoteksförening har rekryterat Johan Davidson som chefsekonom. Han är ekonom och kommer från en tjänst som förhandlare i budget- och ekonomiska frågor vid Statsrådsberedningens samordning i regeringskansliet. Han har tidigare varit ekonompolitiskt sakkunnig och arbetat vid Konjunkturinstitutet och Ekonomistyrningsverket.

– Johan är mycket skarp i analysen och hans bakgrund är perfekt för oss då apoteksbranschen är en konkurrensutsatt marknad med stenhård konkurrens – samtidigt som mycket av våra ekonomiska villkor styrs av politik och myndigheter. Under det senaste året har det blivit allt mer tydligt att apoteken är under hård ekonomisk press med en handelsmarginal som är långt ifrån tillräcklig för att utveckla läkemedelsrådgivningen och möjliggöra en mångfald av aktörer, säger Johan Wallér, vd för Sveriges apoteksförening, i ett pressmeddelande.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng