Ny ägare för Lloyds

Samgåendet mellan amerikanska McKesson och Celesio som äger apotekskedjan Lloyds, ser ut att bli av trots allt.

24 jan 2014, kl 11:07
0

Annons

Knappt tio dagar efter att det meddelats att affären mellan McKesson och Celesio inte blev av, offentliggörs nu samgåendet på nytt. Det var i mitten av januari som Celesios styrelse inte lyckades övertyga minst 75 procent av aktieägarna att sälja företaget till USAs största läkemedelsgrossist McKesson. 

McKesson köper nu det tyska familjeägda holdingbolaget Fanz Haniel & Cies hela aktieinnehav, vilket är mer än 50 procent. Priset är 23,50 euro per aktie, samma bud som innan, skriver Bloomberg. McKesson köper även konvertibler från hedgefonden Elliott Management Corp, som kan omvandlas till aktier. På så sätt får McKesson ägarskap över mer än 75 procent av Celesio.

I och med affären blir McKesson en av världens största läkemedelsdistributörer med verksamhet inom apotek, logistik och hälsotjänster.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng