Annons
Nu är den här – sista dagen för EMA i London
Ny lämnar EMA lokalerna på Canary Wharf i London. Myndigheten kommer dock fortfarande att behöva hyra för dem i 20 år till.

Nu är den här – sista dagen för EMA i London

Efter 24 år stänger EMA i dag ned sitt Londonkontor. Men myndigheten måste fortsätta betala hyra i 20 år till.

1 mar 2019, kl 16:21
0

Annons

Sedan 1995, då EMA bildades, har man haft London som hemmabas. Men i och med Storbritanniens beslutade utträde ur EU var en flytt av EMA nödvändig.

I dag kom så dagen då det var dags att stänga ned kontoret på Canary Wharf. Från och med på måndag är EMA:s officiella hemadress Amsterdam.

Men banden till lokalerna på Canary Wharf är inte helt klippta. Nyligen förlorade EMA en rättstvist med hyresvärden Canary Wharf Group som innebär att EMA kommer att behöva betala hyra för lokalerna fram till 2039, något som bland annat The Guardian rapporterat om.

EMA, som har ett långtidskontrakt på lokalerna värt 500 miljoner pund, motsvarande drygt sex miljarder kronor, menar att kontraktet ska hävas på grund av ”oförutsedda händelser”. Myndigheten refererar till Brexit och att flytten från lokalerna är framtvingad av detta.

Rätten menar å sin sida att Storbritanniens övergång till ett ”icke EU-land” inte alls är att betrakta som en oförutsedd händelse och att kontraktet, som är påskrivet under brittisk lag, gäller.

EMA har dock enligt rätten möjlighet att överlåta kontraktet till någon annan om hyresvärden tillåter.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng