NSAID kan öka risken för hjärtsvikt

Behandling med NSAID kan fördubbla risken att utveckla hjärtsvikt hos äldre personer.

11 mar 2003, kl 11:56
0

Annons

En studie i Madrid, Spanien, visar att terapi med antiinflammatoriska läkemedel, NSAID, kan öka risken för hjärtsvikt med 60 procent.
Mot bakgrund av nyligen publicerade studier som visat att NSAID kan fördubbla risken för hjärtsvikt ville de spanska forskarna undersöka sambandet och gjorde en fallkontrollerad studie på personer som behandlades med NSAID i åldern 40 till 84 år. Analysen, som rapporterades i Epidemiology (2003;14:240-246) inkluderade 857 fall av konstaterad hjärtsvikt och 5 000 kontrollpersoner. Personer med tidigare diagnos på hjärtsvikt eller cancer uteslöts.

Risken för hjärtsvikt var större under den första månadens behandling. Den relativa risken för hjärtsvikt var 1.9 för patienter med hypertoni, diabetes eller njursvikt och 1.3 för de utan dessa komplikationer.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng