Novartis anklagas för mutor i Kina

Nu dras allt fler läkemedelsföretag in i mutskandalen i Kina. Novartis är det senaste företaget som anklagas.

19 aug 2013, kl 11:38
1

Annons

I somras anklagades GSK för omfattande mutbrott i Kina och fyra högt uppsatta chefer greps. Läkemedelsföretaget ska ha betalat läkare och myndighetsanställda för att förskriva specifika läkemedel. Därefter har bland annat Sanofi, Astrazeneca, Lundbeck och Novo Nordisk också anklagats för mutbrott av anonyma visselblåsare.

Det senaste företaget att pekas ut i kinesiska medier är Novartis, skriver Pharmatimes. Företaget ska ha betalat läkare upp till 50 000 kronor för att förskriva minst fem doser av Sandostatin LAR. Novartis tar anklagelserna på allvar och har lanserat en internutredning.

De kinesiska myndigheterna utreder nu om det finns någon substans i mutanklagelserna mot de internationella läkemedelsföretagen. Sjukhus har blivit beordrade undersöka om det finns korruption i samband med inköp och prissättning av läkemedel. 

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Vad som är så förvånande är att vi är förvånade. Det är ju så här läkemedelsindustrin arbetar.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng