Annons

Nederländsk chef för ECDC

Den europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC har en ny chef. Nederländaren
Marc Sprenger tog den 1 maj över European Center for Disease Prevention
and Control.

3 maj 2010, kl 14:01
0

Mikrobiologen Marc Sprenger tog den 1 maj över som chef för den europeiska smittskyddsmyndigheten ECDC som ligger i Solna utanför Stockholm. Han har de senaste sju åren varit generaldirektör för det holländska National Institute for Public Health and the Environment. Tidigare har han varit chef för den nederländska smittskyddsmyndigheten och har haft ledande positioner inom ECDC.

Marc Sprenger, som är disputerad i medicinsk mikrobiologi på ämnet influensaepidemiologi, säger sig vilja fokusera på tre områden de kommande åren. Hög kvalitet på vetenskapliga analyser och rådgivning, samarbeten med nationella och internationella smittskyddsenheter och att bygga en effektiv organisation som ger värde för de investeringar som görs inom smittskydd.

Chefen för ECDC utses för en femårsperiod.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng