Annons

Förmånskostnaderna ökade

I mars 2010 var kostnaderna för läkemedelsförmånen 5,2 procent högre än i
mars förra året. Den senaste 12-månadersperioden har kostnaderna för
förmånen minskat med 0,1 procent jämfört med föregående period
enligt statistik från Sveriges Kommuner och Landsting.

4 maj 2010, kl 11:05
0

Annons

Totalt har kostnaderna för läkemedelsförmånen minskat med 0,1 procent jämfört med den förra 12-månadernas perioden. Det visar statistik från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.Under årets tre första månader var kostnaderna för förmånen 0,9 procent lägre än under motsvarande period förra året.

De kostnader som SKL presenterar för rekvisitionsläkemedel är inte jämförbara med tidigare år, på grund av att slutenvårdsberedningar inte redovisas på beredningsvarunummer och att Stockholms läns landsting sedan januari 2010 har börjat med nettopris. SKL redovisar därför kostnaderna för januari, februari och mars månad 2010 i varje landsting utan jämförelser med tidigare år. Mellan januari och mars var den sammantagna kostnaden för humanläkemedel i slutenvården drygt 1 598 miljoner kr för landstingen.

Statistiken som SKL redovisar baserar sig på uppgifter från Apotekens Service databas Concise. Sedan juli 2009 är det Apotekens service som tillhandahåller försäljningsstatistiken för läkemedel.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng