MSD avbryter studie med fetmapreparat

Det amerikanska läkemedelsföretaget Merck, i Sverige MSD, avbryter utvecklingen av taranabant, ett preparat mot fetma. Omkring 800 svenska patienter deltar i fas 3-studier som nu upphör med omedelbar verkan.

6 okt 2008, kl 11:12
0

Taranabant är ett läkemedel mot fetma med en vekningsmekanism liknade den i Acomplia (rimonabant) som påverkar cannabinoidreceptorer i hjärnan. Enligt ett pressmeddelande från företaget visade data från fas 3-studier att läkemedlet har bättre effekten vid högre doser men att biverkningarna också blir kraftigare.

– Den sammantagna effekt- och biverkningsprofilen stöder inte fortsatt utveckling av taranabant, säger John Amatruda, forskningschef på MSD, i ett pressuttalande.

Omkring 800 svenska patienter vid ett 20-tal kliniker i prövningar av läkemedlet. Alla som är inblandade i prövningarna kommer snarast att informeras om avbrottet, och uppmanas att avsluta sin pågående behandling, meddelar MSD.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng