Metall i läkemedel har dödat 27

Minst 27 personer har dött i Pakistan efter att ha fått i sig förorenade
läkemedel. Utredarna misstänker att tabletterna innehåller små bitar av
metall.

25 jan 2012, kl 11:23
0

Tusentals patienter i staden Lahore i Pakistan har fått gratis läkemedel mot hjärtproblem av det statliga Punjab Institute of Cardiology. Nu visar det sig att läkemedlen är förorenade av små bitar av metall och kan orsaka kraftiga blödningar.

Under den senaste månaden har minst 27 personer dött och över 100 har blivit inlagda på sjukhus på grund av läkemedlen. Källor vid Punjabs hälsodepartement uppger till Reuters att den verkliga dödssiffran kan vara mycket högre.

Regeringen har nu förbjudit fem läkemedel som tros vara förorenade. Tre personer har gripits och minst en läkemedelsfabrik har stängts.

Patienterna har kommit till sjukhuset med symtom som liknar denguefeber. Det enda gemensamma för alla patienter var hjärtsjukdomar, och att de fick mediciner från Punjab Institute of Cardiology.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng