Merck Sharp & Dohme skär ner

Fokus på regionala beslut och en nedskärning av organisationen. De
buden kommer från Karin Bernadotte, vd för Merck Sharp & Dohme i
Sverige.

26 sep 2008, kl 13:53
0

Läkemedelsföretaget Merck Sharp & Dohme, MSD, drar ner på personalstyrkan i Sverige. Företaget kommer att satsa mer regionalt och kommer också att säga upp personer för att höja lönsamheten efter krav från det amerikanska moderbolaget.

 Bakom beslutet ligger enligt vd Karin Bernadotte beslut om vilka läkemedel som ska användas allt oftare fattas på regional nivå. MSD har idag sex regionala chefer ute i landet som kommer att få ökat ansvar för kontakt med sjukvård, politiker och intresseorganisationer.
– Totalt kommer 37 tjänster att försvinna, men det är inte klart hur många personer det handlar om. Vi kommer att göra förändringarinom företaget som innebär att vi förstärker den affärsmodell vi nu arbetar efter med tydligt regionalt fokus, säger Tommy Ringart, informationschef på MSD i Sverige.

MSD i Sverige är dotterbolag till det amerikanska läkemedelsföretaget Merck & Co Inc. Och har cirka 200 anställda idag. De tjänster som nu kommer att försvinna är först och främst på konsulentsidan.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng