Annons

Medstop invigde första apoteket

Söndagen den 17 januari 2010 var det dags. Då togs Apoteket AB:s skylt ner till förmån
för de nya ägarna Medstops. Entusiasm från både nya och gamla ägare var
det som präglade invigningen av det första privata apoteket sedan 1971.

18 jan 2010, kl 11:57
0

Annons

Klockan 14.30 den snöslaskiga eftermiddagen gjorde socialminister Göran Hägglund, Medstops vd Fredrik Söderberg och Apoteket ABs vd Stefan Carlsson gemensam sak när de drog ner den provisoriskt uppsatta tygskylten med Apoteket ABs logga för att släppa fram Medstops egen.

Under ett digert pressuppbåd och med en stor anslutning av branschfolk invigdes Medstop Apotek påfågeln på Kungsholmen i Stockholm. Det är det första av en rad som de nya ägarna tar över den kommande veckan.
– Det här är en dag man inte vill missa. Det viktigaste med omregleringen är att man ska få tillgång till läkemedel när man behöver det och en sund konkurrens är en väg dit, sade Göran Hägglund.

Just vid invigningen var tillgängligheten till apotek Påfågeln inte den bästa när alla nyfikna intressenter ville in och titta på det historiska apoteket. Trängseln mellan kaffe ? och kakbuffén och hyllor med erbjudanden var stor men de allra flesta tycktes glada och förväntansfulla. Kunderna i butiken verkade inte tycka att det var någon större skillnad i inredning och hyllor och personalen på plats sade sig känna igen sig. På apotek Påfågeln har alla anställda också valt att stannat kvar vid ägarbytet.

De nya ägarna, som till största delen ägs av det nordiska investmentbolaget Segulah,

menade att det är viktig uppgift de tagit på sig.
– Det är med stor ödmjukhet som vi nu tar över. Det kommer inte att räcka att vi blir lika bra som Apoteket AB har varit, vi måste bli ännu bättre, sade Fredrik Söderberg, vd för Medstop.

Stefan Carlsson som nu är vd för betydligt färre antal apotek än tidigare sade sig inte känna något större vemod över det symboliska överlämnandet.
– Det här är en milstolpe och det är skönt att det har fungerat allting. Nu har vi en månad av överlämnanden kvar och i mitten av februari går stand stillavtalet för Apoteket AB ut. Det ska bli otroligt skönt att få ha fokus på en offensiv strategi, sade han.

Överföringen av datasystemen var det som var det mest kritiska men enligt Medstops chefsapotekare Leif Nilsson gick allting enligt planerna. Under den kommande veckan kommer Medstop att genomföra överlämnande av ytterligare apotek och på söndag den 24 januari beräknas alla 62 apotek vara i hamn.

Carin Svensson, ordförande i Sveriges Farmacevtförbund, var också på plats och även hon nöjd över att effekterna av omregleringen nu börjar märkas.
– Men det kommer ta året ut innan saker har satt sig och vi ser hur marknaden verkligen ser ut, sade hon.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng