Annons

Medel mot herpes påverkar hiv

Läkemedel mot genital herpes minskar virusnivåerna av hiv hos kvinnor infekterade med båda virusen. Det visar en studie från London School of Hygiene and Tropical Medicine som publicerades i New England Journal of Medicine. Bland de kvinnor som fick behandling mot herpes minskade den genitala virusnivån av hiv med 50 procent jämfört med placebo. Forskarna […]

21 mar 2007, kl 10:57
0

Annons

Läkemedel mot genital herpes minskar virusnivåerna av hiv hos kvinnor infekterade med båda virusen. Det visar en studie från London School of Hygiene and Tropical Medicine som publicerades i New England Journal of Medicine. Bland de kvinnor som fick behandling mot herpes minskade den genitala virusnivån av hiv med 50 procent jämfört med placebo.
Forskarna anser att behandlingen i viss mån kan minska spridningen av hiv eftersom smittorisken starkt korrelerar till virusnivåerna av hiv i genitalierna.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng