Avslöjande bok om läkemedelsindustrin blir film

Peter Rosts bok Sjuka pengar som bygger på hans egna erfarenheter av läkemedelsindustrin har fått stor uppmärksamhet i USA. Nu ska boken filmatiseras.

20 mar 2007, kl 18:45
0

Peter Rosts avslöjanden om läkemedelsindustrin har lett till flera stämningar och utredningar av läkemedelsföretagens verksamhet i USA. Hans bok Sjuka pengar som nyligen gavs ut i Sverige ska nu filmatiseras.
? Vi har skrivit kontrakt för en dokumentärfilm och de har filmat några dagar nu och nästa steg är att intervjua ett antal personer inom branschen. Så filmen är i full gång, säger Peter Rost.

Dokumentären bygger på informationen i boken och planen från produktionsbolagets sida är att filmen ska visas både på biografer och i amerikansk tv.
? Flera av de stora produktionsbolagen i Los Angeles har också hört av sig och velat läsa boken men vi har inte lyckats göra någon deal ännu eftersom deras största bekymmer är att historien fortfarande är igång. De vill ha ett avslut där någonting händer. Så troligtvis blir inget bestämt om spelfilmen förrän rättsprocesserna är avslutade.


Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng