Han blir ny direktör hos Sveriges farmaceuter
Martin Östberg. Foto: Malin Curlo.

Han blir ny direktör hos Sveriges farmaceuter

Martin Östberg blir ny förbundsdirektör inom Sveriges farmaceuter. Han tillträder vid årsskiftet.

11 okt 2021, kl 10:31
0

Martin Östberg heter Sveriges farmaceuters nya förbundsdirektör. Vid årsskiftet kommer han att efterträda Carin Svensson som har varit tillförordnad förbundsdirektör sedan i mars i år. Då hade den tidigare innehavaren av posten, Eva Arlander, sagt upp sig mindre än ett år efter att hon tillträdde. Det berodde bland annat på den turbulens inom förbundet som Läkemedelsvärlden rapporterat om vid flera tillfällen.

Men de motsättningar inom Sveriges farmaceuter som då ledde till öppna konflikter skrämmer inte Martin Östberg.

– Den här typen av turbulens är inte en ovanlig del i politiskt styrda organisationer, det är inget konstigt. Då är det extra viktigt att man har ett kansli som är starkt och som kan bära sig själv under tiden som de förtroendevalda hittar rätt, säger han i en intervju för Svensk farmaci.

– Förhoppningsvis kan jag bidra till lite lugn på kansliet.

Martin Östberg har en grundutbildning till statsvetare. De senaste fem åren har han varit biträdande förbundsdirektör inom ett annat fackligt yrkesförbund, Sveriges arbetsterapeuter. Dessförinnan arbetade han bland annat som utredningschef och utredare med samhällspolitiskt ansvar på Vårdförbundet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng