Annons

Många kommer kalla sig apotek

Många kommer att passa på att kalla sig apotek när den nya marknaden
tar fart även om de inte är apotek. Det är helt ok, myndigheterna har
sedan länge accepterat att begreppet apotek kommer att användas fritt.

9 sep 2009, kl 14:08
2

Det är helt ok att kalla sig apotek även om man inte säljer läkemedel eller har någon farmacevtisk personal. Det konstaterades redan i Apoteksmarknadsutredningen, men frågan har aktualiserats i takt med att olika företag lägger in namnet apotek i sina varumärken, nu senast Ögonapoteket.
?    Det är en relevant fråga hur begreppet används, men redan innan omregleringen var det många som använde sig av ordet apotek även om de inte var ett renodlat apotek och man bestämde då att det inte går att skydda ordet, säger Erika Hagblom på Läkemedelsverket.

Istället kommer det finnas en lista på Läkemedelsverkets hemsida på vilka apotek som fått tillstånd och därmed är fullsortimentsapotek. Listan kommer att finnas där för att konsumenter ska kunna se vilka som är godkända apotek. Ute på stan kommer det vara den nationella apotekssymbolen som skiljer det ena från det andra. Hur den ser ut och hur den ska användas planerar Läkemedelsverket att presentera i nästa vecka.  

2 Kommentarer

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. …kan man då fundera på hur lång tid det tar innan betydelseglidningen blir så stor att de “riktiga” apoteken börjar kalla sig något annat.

  2. konstigt, jag som trodde att “apotek” hade en viss innebörd. Har då aldrig sett ett Pharmacy utomlands som inte sålt läkemedel!