Annons
Malin Frenning tar över vd-posten på Rise
Malin Frenning. Pressbild.

Malin Frenning tar över vd-posten på Rise

Forskningsinstitutet Rise får en ny vd i början av oktober. Det blir Malin Frenning som tar över.

29 aug 2023, kl 10:28
0

Annons

Företagsledaren Malin Frenning blir ny vd vid det oberoende statliga forskningsinstitutet Rise. Den 2 oktober efterträder hon Pia Sandvik på vd-stolen.

Rise är ett statligt bolag med samhällsuppdrag. Institutet beskriver sig som “en innovationspartner för hela samhället” som “hjälper vi till att utveckla teknologier, produkter, tjänster och processer som bidrar till en hållbar värld och ett konkurrenskraftigt näringsliv.”

Rise driver bland annat forsknings- och utvecklingsprojekt om läkemedel och medicinteknik.

Institutets nya vd Malin Frenning har i dag en hög chefspost vid ingenjörs- och designföretaget Afry. Hon har även haft en rad andra ledande befattningar inom näringsliv och offentlig sektor.

Malin Frenning har bland annat varit landstingsdirektör i Stockholm och vd för Telia Sverige. Hon har också haft styrelseuppdrag i organisationerna Svenskt näringsliv och IT & Telekomföretagen.

– Det känns fantastiskt roligt och spännande att kliva in i ett bolag där fokus ligger på hållbar tillväxt genom forskning och utveckling av hög kvalitet. RISE är en viktig och stark aktör för att säkerställa ett hållbart samhälle, säger Malin Frenning i ett pressmeddelande.