Lyckat att låta apotekare skriva ut Tamiflu

Försöket i Norge med att låta farmacevter sälja Tamiflu utan att det förskrivits av läkare var lyckat. Det är slutsatsen i uppföljningen av försöket

3 maj 2011, kl 15:13
1

Annons

Som en tillfällig lösning i samband med utbrottet av H1N1 fick norska farmacevter under hösten 2009 sälja Tamiflu utan recept. Slutsatserna i en rapport är att det var en lyckad lösning.
Tillgängligheten ökade och samarbetet mellan hälsovårdsmyndigheterna och apoteksbranschen fungerade smidigt enligt rapporten.
Om det här kan vara en permanent möjlighet är något som utredaren inte tar ställning till. Men slutsatsen är att lösningen mycket väl kan komma att användas igen.

1 Kommentar

Skribenten är själv ansvarig för det hen skriver i kommentatorsfälten på www.lakemedelsvarlden.se. Läs mer

  1. Förskrivningsrätten för Tamiflu inskränktes inte till enbart apotekare (provisorfarmasøyter) utan gällde även receptarier (reseptarfarmasøyter).

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng