LV vill ha läkemedelsinformation hos Sjukvårdsrådgivningen

Läkemedelsverket anser att Sjukvårdsrådgivningen ska ta över den
nationella läkemedelsupplysningen efter omregleringen. Förslaget har nu
lämnats till socialdepartementet.

3 mar 2009, kl 13:28
0

Läkemedelsverket har lämnat sitt förslag till socialdepartementet på hur frågan med den producentobundna läkemedelsinformationen ska hanteras efter den 1 juli i år. Enligt förslaget bör den största delen av informationen till allmänheten utgå från Sjukvårdsrådgivningen.
? Vi anser att det bästa för allmänheten är om det finns ett enda nummer som de kan ringa till för att få information om läkemedel. Eftersom Sjukvårdsupplysningen redan har en fungerande struktur för att ta emot frågor vore det bästa om vi kunde hitta en lösning gemensamt med dem, säger Ursula Forner, kommunikationsdirektör på Läkemedelsverket.

Läkemedelsverket föreslår också att de bidrar med ett arbetslag på några farmacevter som finns tillhands för att stödja Sjukvårdsrådgivningen när det dyker upp mer komplicerade frågor. 

Men det tycker inte att det finns anledning att bygga upp en ny, parallell rådgivningsfunktion.
? Vi tror att den lösningen både är mest kostnadseffektiv och gynnar patienterna mest, säger Ursula Forner.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng