Annons

Lungcancerstudie i fas III avbruten

En fas III-studie av Nexavar för behandling av icke-småcellig
lungcancer har avbrutits då läkemedlet inte lyckades förlänga
livslängden hos patienterna, vilket var målet. Bayer Healthcare
Pharmaceuticals och Onyx Pharmaceuticals står bakom studien.

19 feb 2008, kl 13:04
0

Nexavar (sorafenib) är idag godkänt i ett flertal länder för behandling av lever- och njurcancer, däribland Sverige. Det verkar genom att hämma cancercellers tillväxt och genom att stoppa blodtillförseln till tumörer. Läkemedlet ingår för tillfället i flera kliniska studier för behandling av icke-småcellig lungcancer i olika patientgrupper och i kombination med andra cancerbehandlingar.

Den studie som avbrutits omfattade 900 patienter världen över, bland annat i Europa. Nexavar kombinerades här med två cytostatikapreparat, karboplatin och paklitaxel. Målet var en ökad överlevnad i den grupp som behandlades med Nexavar men det målet nåddes inte. Företagen ska nu undersöka om detta resultat är av betydelse för andra pågående lungcancerstudier med Nexavar.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng