Lif vill undersöka restnoteringar

Att apoteken inte kan beställa läkemedel på grund av restnoteringar är ett problem menar läkemedelsindustriföreningen, Lif. De gör nu en enkät bland medlemmarna för att ta reda på orsakerna.

20 dec 2012, kl 12:20
0

Antalet restnoteringar, alltså tillfällen då apoteken inte kan beställa varorna från leverantören, har ökat markant de senaste åren. Som Läkemedelsvärlden rapporterat visar siffror från Apoteket AB att meddelanden om restnoteringar ökat från 12 till 180 stycken per år på fyra år.

Enligt, Lif, beror svårigheten att leverera läkemedel ofta på produktionsproblem, oväntat stor efterfrågan eller oförutsedd brist på råvaror. För att kartlägga problemen genomför Lif nu en enkät bland medlemsföretagen. Lif meddelar i en skriftlig kommentar att de genom enkäten hoppas kunna få underlag så att de kan arbeta för att lösa frågan.

"Faktiska restsituationer är ett globalt ökande problem som har en mängd olika orsaker varav vissa – parallellexport och minskad lagerhållning – har en direkt koppling till prissättningen av läkemedel.” skriver Lif bland annat.  
 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng