Länsrätten avslog Recips överklagande

Länsrätten i Uppsala meddelade i slutet av maj att man accepterar Läkemedelsverkets beslut att företaget Recips karbamidpreparat Monilen är utbytbart mot liknande läkemedel.

18 jun 2004, kl 18:56
0

Annons

Läkemedelsverket klassade i fjol läkemedlet Monilen som utbytbart med tre andra karbamidbaserade läkemedel enligt den nya lagen om läkemedelsförmåner.
Företaget bakom produkten, Recip, överklagade beslutet till Länsrätten i Uppsala (se LMV 3/04) med motiveringen att det strider mot förvaltningsrättsliga grundprinciper och att Monilen inte godkänts som generika utan som originalläkemedel via en så kallad bibliografisk ansökan.
Länsrätten gick dock på myndighetens linje och underkände Recips argumentation. I domen anför rätten att Monilen skulle kunnat godkännas som generika om godkännandet skett genom generikaansökan. Man anser också att Recip inte visat att skillnaderna mellan Monilen och de liknande läkemedlen har någon avgörande betydelse för patienterna.
? Vi tycker att beslutet är felaktigt och kommer att överklaga det till högre instans, säger Lars Backsell, vd för Recip.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng