Läkemedelsverket i pilotprojekt med Medicon Village

Akademi och industri ska få närmare kontakt med myndigheter genom Läkemedelsverkets nya projekt i Lund.

1 okt 2014, kl 08:42
0

Foto: Medicon Village

Medicon Village tog över AstraZenecas lokaler i Lund 2012 och har samlat allt från forskare, innovatörer till företagare inom life science området. Mötesplatsen har mer än 1100 personer i 100 olika organisationer där Region Skåne, Lunds universitet och EES är de största aktörerna.

Det nystartade ettåriga pilotprojektet ska nu öka möjligheten för att Läkemedelsverket att samarbeta med medlemmarna i Medicon Village. Myndigheten ska på plats bland annat arrangera föreläsningar och seminarier.
– Öresundsregionen är ett internationellt konkurrenskraftigt kluster för medicinsk forskning och utveckling inom bland annat läkemedel och medicinteknik. Som nationell myndighet är det naturligt att vi har närvaro på flera platser i Sverige, säger Bengt Wittgren, tf generaldirektör för Läkemedelsverket i ett pressmeddelande.

Medicon Village ägs av Mats Paulsson stiftelse för forskning, innovation och samhällsbyggande. Stiftelsens överskott går tillbaka till forskning och innovation.
Hälften av medlemmarna på Medicon Village utgörs av produktbolag och tjänstebolag inom life science.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng