Läkemedelsverket får flest ansökningar i EU

Det svenska läkemedelsverket är den myndighet inom EU som fått flest ansökningar om godkännande av nya läkemedel på sitt bord inom ramen för regelverket för ömsesidigt godkännande.

25 sep 2006, kl 14:05
0

Enligt en sammanställning som Läkemedelsvärlden tagit del av har Läkemedelsverket varit huvudrapportör vid fler godkännanden av nya läkemedel än någon annan regulatorisk myndighet i EU.

Läkemedelsverket har från 1995 till juni 2006 varit huvudrapportör i 74 ärenden och medrapportör i 52. På andra plats kommer Storbritanniens läkemedelsverk, MHRA, med 72 respektive 40 rapportörskap. Därefter följer myndigheterna i Danmark, Frankrike, Tyskland och Nederländerna. Det svenska Läkemedelsverket toppar även statistiken sett till de två senaste årens ärendetillströmning.

– De här siffrorna gör mig stolt. De rimmar väl med våra ambitioner att vara ledande i det regulatoriska arbetet i Europa, säger Gunnar Alvan, generaldirektör för Läkemedelsverket.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng