Annons

Läkemedelsvärlden ändrar utseende

I augusti kommer en helt ny digital tidning att lanseras på
lakemedelsvarlden.se. Den nya webbtidningen ersätter både dagens
papperstidning och dagens webb. Tidningen och hela det omfattande
artikelarkivet kommer på ett enkelt sätt att finnas tillgänglig för
läsarna via dator, smartphone och läsplatta.

7 jun 2012, kl 16:20
0

Annons

Genom att efter sommaren gå över till en helt digital publiceringskanal frigörs resurser för att satsa ännu mer på bevakning, granskning, analys och rapportering från hela läkemedelsområdet

När den nya webbtidningen släpps i mitten av augusti (vecka 34) blir det med både de dagliga läkemedelsrelaterade nyheterna och med de längre fördjupande reportagen och intervjuerna. Och givetvis med många nya funktioner och möjligheter som den nya tekniken erbjuder.  Tanken är att den trogna läsaren ska känna igen sig i det som Läkemedelsvärlden står för; den breda och oberoende bevakningen av hela läkemedelskedjan, och där patientens, professionens och samhällets perspektiv finns med.

LmV Plus ? för dig som vill ha allt
Mycket av innehållet i den digitala tidningen kommer att vara öppet för alla, men det kommer också finnas exklusivare material, LmV Plus, som kräver inloggning.

Prova på nya digitala Läkemedelsvärlden
I samband med lanseringen erbjuder vi alla läsare en prova-på-period. Du kan då kostnadsfritt skapa ett konto för din inloggning. När prova-på-perioden är slut får du en fråga om du vill fortsätta vara LmV Plus-läsare. Du förbinder dig alltså inte till något abonnemang under prova-på-perioden. För dig som vill fortsätta ha LmV Plus erbjuder vi en tillsvidareprenumeration för endast 29 kronor/månad, helt utan bindningstid.

Prenumeranter på papperstidningen
Alla prenumeranter på papperstidningen som har utgåvor kvar att få i sin prenumerationsperiod har fått ett informationsbrev tillsammans med senaste numret (nr 4/2012). Där finns information om ditt kund- eller referensnummer och hur många månader du istället erbjuds tillgång till LmV Plus utan extra kostnad.

I augusti när den nya digitala tidningen lanseras kommer du kunna klicka på LmV Plus-knappen för att logga in med hjälp av ditt kund- eller referensnummer. Det är därför viktigt att du sparar ditt kund- eller referensnummer så att du enkelt kan komma åt de nya webbtjänsterna. Har du glömt ditt kund- eller referensnummer så kommer du självklart att få hjälp av oss.

När din prenumerationsperiod tar slut får du en fråga om du vill fortsätta din LmV Plus-prenumeration. Du förbinder dig alltså inte till något abonnemang under din kompensationsperiod eller prova-på-period. För dig som vill fortsätta vara LmV Plus-läsare erbjuder vi en tillsvidareprenumeration för endast 29 kronor/månad, helt utan bindningstid.

Arbetet med den nya digitala Läkemedelsvärlden
Beslutet att satsa på en helt digital publicering fattades av Apotekarsocietetens styrelse under våren. Beslutet diskuterades och godkändes även under föreningens fullmäktigemöte.

Utvecklingsarbetet görs tillsammans med webbkonsultbyrån A3J och designbyrån Wonderboys. Redaktionen har tillsammans med konsulterna jobbat igenom innehåll, struktur, navigering och design av sajten. Samtidigt genomförs också ett tekniskt plattformsbyte från Zino till Drupal och en stor förflyttning av allt artikelmaterial till ett nytt och bättre sökbart arkiv.

Har du frågor?
Kontakta oss gärna på marknad@lakemedelsvarlden.se