Läkemedelskostnaden sjunker för andra månaden i rad

Läkemedelskostnaderna fortsätter att sjunka. I augusti sjönk försäljningen med 2,4 procent jämfört med augusti 2002. Det är andra månaden i rad som läkemedelskostnaderna sjunker.

10 sep 2003, kl 15:38
0

Annons

Nu visas resultatet av Apotekets skyldighet att byta till billigaste likvärdiga läkemedel. Effekten har blivit en stark prispress och kraftigt sänkta läkemedelspriser. På årsbasis motsvarar prissänkningarna för samtliga utbytbara läkemedel cirka 950 Mkr.
Försäljningsstatistiken visar att försäljningen inom läkemedelsförmånen sjönk med 2,4 procent under augusti jämfört med augusti förra året, vilket motsvarar en minskning på 45 miljoner kronor.
De landsting som ökade läkemedelskostnaderna minst under januari till augusti är Östergötland med 1,3 procent, Södermanland med 0,6 procent och Örebro med 1,0 procent.
De landsting som ökat läkemedelskostnaden mest under samma period är Halland med 5,3 procent, Stockholm med 4,1 procent och Västerbotten med 4,4 procent.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng