Läkemedelscentrum startas vid Lunds universitet

Ett nystartat Läkemedelscentrum vid Lunds Universitet ska göra forskning inom ämnena kemi, farmakologi, toxikologi, cellbiologi och molekylärbiologi mera synlig.

16 sep 2004, kl 12:43
0

Annons

Läkemedelsområdet är ett av tre områden som utpekats för nysatsningar i Lunds universitets forskningsstrategiska plan, som antogs i slutet av förra året. Det är ett tvärvetenskapligt område där universitetet har kompetens inom både den medicinska, tekniska och naturvetenskapliga fakulteten. Det framgår av ett pressmeddelande från Lunds Universitet.

– Jag ska öppna vägen för idéer som redan finns eller som kan växa fram på Kemicentrum, Biomedicinskt Centrum och Tekniska högskolan, säger Christer Sjögren, som fått ansvaret för Läkemedelscentrum.

Han har tidigare varit verksam inom Pharmacia, Novo Nordisk, Perstorp och Clinical Data Care samt haft en adjungerad professur i Uppsala. Han är även med i SwedenBio, en ny intresseorganisation för läkemedels- och bioteknikindustri i Sverige.

Läkemedelscentrum ska inrikta sig på att öka kontakterna forskarna sinsemellan samt mellan forskarna, industrin och forskningsfinansiärerna. Någon motsvarande verksamhet finns ännu inte vid något annat svenskt universitet.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng