Läkemedel renar artärer från plack

En läkemedelskandidat som tagits fram av Esperion Therapeutics verkar kunna rena artärer från plack som orsakar hjärtinfarkt och stroke. Läkemedlet ETC-216 härmar effekten av det goda kolesterolet HDL, som hjälper till att ta bort fettinlagringar från artärväggar.Behandling med injektioner av läkemedlet i fem veckor ledde till en minskning av placken med fyra procent. Det är […]

14 nov 2003, kl 15:05
0

Annons

En läkemedelskandidat som tagits fram av Esperion Therapeutics verkar kunna rena artärer från plack som orsakar hjärtinfarkt och stroke. Läkemedlet ETC-216 härmar effekten av det goda kolesterolet HDL, som hjälper till att ta bort fettinlagringar från artärväggar.
Behandling med injektioner av läkemedlet i fem veckor ledde till en minskning av placken med fyra procent. Det är första gången ett läkemedel har fått arterioskleros att gå tillbaka, hävdar forskarna.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng