Ny behandling vid risk för blodpropp

Warfarin (Waran) är inte längre det enda behandlingsalternativet för att minska blodproppsrisken vid förmaksflimmer. Astrazenecas nya läkemedel, ximelagatran (Exanta) har lika god effekt. Ximelagatran orsakar också signifikant färre blödningar, som ju är en allvarlig biverkan vid warfarinbehandling. 37 procent av försökspersonerna som behandlades med det nya medlet fick större eller mindre blödningar, 47 procent av […]

14 nov 2003, kl 15:05
0

Annons

Warfarin (Waran) är inte längre det enda behandlingsalternativet för att minska blodproppsrisken vid förmaksflimmer. Astrazenecas nya läkemedel, ximelagatran (Exanta) har lika god effekt. Ximelagatran orsakar också signifikant färre blödningar, som ju är en allvarlig biverkan vid warfarinbehandling. 37 procent av försökspersonerna som behandlades med det nya medlet fick större eller mindre blödningar, 47 procent av de som behandlades med warfarin. Det visas i Sportif V studien, en dubbelblind, randomiserad multicenterstudie.
I studien fann man dock att sex procent av patienterna som fick ximelagatran fick en förhöjning av levervärdena.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng