Läkemedel orsak till över tio procent av akutintagen i Umeå

Biverkningar av läkemedel är orsak till många akuta intag vid medicinkliniker i Sverige. I en studie som pågår vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå bedöms 57 av 428 patienter ha symtom som beror på läkemedel. Av dessa 57 är 50 biverkningar, fem intoxikationer och två läkemedelsberoende. Antikoagulantia och blodtrycksmediciner var de läkemedel som oftast orsakade biverkningar […]

24 jun 2002, kl 19:24
0

Annons

Biverkningar av läkemedel är orsak till många akuta intag vid medicinkliniker i Sverige. I en studie som pågår vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå bedöms 57 av 428 patienter ha symtom som beror på läkemedel. Av dessa 57 är 50 biverkningar, fem intoxikationer och två läkemedelsberoende. Antikoagulantia och blodtrycksmediciner var de läkemedel som oftast orsakade biverkningar och följaktligen dominerade symtom som blödning, hypotension och yrsel.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng