Läkaren skulle inte satt ut Lanacrist

Anmäld: Läkare, Storstockholm
Anmälare: Patient
Saken: Medicinering
Utgång: Erinran

20 apr 2004, kl 18:35
0

Annons

Patienten, född 1927, är svårt hjärtsjuk och hade ordinerats bland annat Lanacrist. I april 2003 kontaktade han vårdcentralen och ville ha vissa recept förnyade. I anslutning till det gjordes en genomgång av hans läkemedelslista och Lanacrist sattes ut, läkaren menade att dessa inte behövdes. I slutet av maj vårdades patienten på Karolinska sjukhuset för snabbt förmaksflimmer och ordinerades åter Lanacrist. Patienten menar att läkaren har satt ut en för honom livsviktig medicin.
Läkaren hävdar att instruktionen på den aktuella vårdcentralen är att ?läkaren som skriver ut eller förnyar recept i möjligaste mån ska försöka sätta ut ?gamla läkemedel? ? för att motverka missförstånd och fel ordination. Efter att ha läst patientens omfattande journal satte jag ut de inaktuella läkemedlen.? Bland annat sattes Lanacrist ut.
Då läkaren inte var patientens ordinarie läkare borde han antingen ha överlåtit läkemedelsjusteringen på den ordinarie läkaren, eller först ha rådgjort med läkarna på sjukhuset där patientens hjärtsjukdom också behandlades. Läkaren har av oaktsamhet inte fullgjort sina skyldigheter och åläggs en erinran.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng