Läkare vill använda cancermedel mot ögonsjukdom

En grupp kliniska verksamhetschefer vill att off label-behandling med Avastin ska bli enklare.

2 mar 2015, kl 10:58
0

Amanda Doyle

Precis som man i Frankrike och Italien gjort det enklare att använda cancerläkemedlet Avastin vid behandling av våt AMD, kräver nu brittiska läkare att de brittiska myndigheterna gör samma sak.

Läkarna menar att användningen av Avastin, bevacizumab är lika säker och effektiv som de två läkemedel Lucentis, ranibizumab och Eylea, aflibercept som är godkända för behandling av våt AMD.
– Som kliniker ser vi en ökning av den kroniska ögonsjukdomen på grund av en åldrande befolkning och vi har ett ansvar att se till att pengarna som används inom sjukvården används så effektivt som möjligt, säger chefsläkaren Amanda Doyle i ett uttalande.

Läkargruppen lutar sig mot bland annat de Cochranestudier som visar att Avastin och Lucentis är jämförbara när det gäller effekt och säkerhet. De kliniska verksamhetscheferna räknar med att den brittiska sjukvården skulle spara cirka en miljard kronor om myndigheterna tillät off label-behandling med Avastin vid våt AMD.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng