Kraftig prishöjning på Zocord

Istället för att konkurrera med de generiska preparaten har läkemedelsföretaget MSD beslutat höja priset på sin tidigare storsäljare, Zocord med över 100 procent.

8 okt 2003, kl 11:55
0

Läkemedelsföretaget MSD ändrar sin prispolitik för Zocord (simvastatin) 180 grader och höjer från första november priset på sin tidigare storsäljare med drygt 130 procent.
Utförsäljningspriset på 28 stycken tabletter 10 mg blir 219 kronor jämfört med det nuvarande priset 86,50.

När patentet för Zocord gick ut i april var företagets policy att priskonkurrera med de generiska preparaten. Men priset på originalpreparatet har legat högre än kopiorna och idag skriver de flesta läkare ut generiskt simvastatin.
Idag står Zocord för cirka 20 procent av den totala svenska statinmarknaden. Resultatet av prishöjningen kan bli att de generiska företagen också höjer sina priser. Det kan också leda till att MSD andel minskar ännu mer.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng