Konkurrensverket skärper tonen mot Apoteket

Konkurrensverket begär återigen ut uppgifter från Apoteket AB. Den här gången åberopar de lagen om uppgiftsskyldighet och skärper därmed tonläget.

26 sep 2007, kl 10:22
0

Konkurrensverket har på eget initiativ startat en utredning om hur Apoteket agerar inför en avreglering av apoteksmonopolet. I juni begärde de svar på ett antal frågor om bland annat Apotekets samarbeten med det amerikanska grossistföretaget Medco. I augusti svarade Apoteket att de inte tänkte lämna ut några uppgifter till Konkurrensverket. I sitt svar skickade de istället med det nio-stegs program som företaget antagit inför omregleringen och som också varit känt sedan tidigare.
? Vi har tagit del av det svar Apoteket skickade oss och vi tycker inte att det tillräckligt bra svarar på våra frågor och därför gör vi en ny förfrågan nu, och den här gången åberopar vi lagen om uppgiftsskyldighet, säger Sara Falck Olin, föredragande på Konkurrensverket.

Hon vill inte uttala sig om vad som händer om Apoteket inte lämnar ut några uppgifter den här gången.
? Vi får se hur Apoteket väljer att agera, men jag kan bara konstatera att vi har lagligt stöd i vår förfrågan, säger Sara Falck Olin.

Förutom svar på ett antal frågor om Apotekets framtidsplaner begär Konkurrensverket ut ett antal handlingar. De vill ta del av samtliga protokoll från Apotekets styrelsemöten från och med 2004. De vill också se samtliga avtal, avsiktsförklaringar eller andra typer av överenskommelser med Medco som finns och samtliga överenskommelser som finns när det gäller att driva apotek på franchisebasis.

Apoteket har ännu inte tagit ställning till förfrågan:
? Vi ska läsa igenom begäran och svara Konkurrensverket innan den 1 november, säger Elisabeth Linge Berman, pressansvarig på Apoteket.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng