Klart med dostjänst i Västra Götaland

Dostjänsten för Västra Götalandsregionen och Halland är nu tillbaka hos Apoteket AB.

25 nov 2014, kl 09:42
0

Annons

Dostjänsten tillbaka till Apoteket AB

Under den senaste upphandlingsperioden har Apotekstjänst AB levererat dosläkemedel till de två regionerna. Men från och med september nästa år ska Apoteket AB åter ha hand om regionernas maskinella dosdispensering.

Upphandlingen omfattar cirka 38 000 patienter, framförallt äldre som bor hemma eller i särskilt boende.Förutom Apoteket AB och Apotekstjänst lämnade även Svensk Dos in ett anbud.
– Alla tre klarade den kravspecifikation vi ställt och då blev det lägsta pris som avgjorde, säger Rolf Färnlöf, avtalsförvaltare i Västra Götalandsregionen.

 
Priset från Apoteket AB betyder mer än en halvering av det pris man idag betalar.
– Priset blir 1.19 kronor per dosdygn och patient, säger Rolf Färnlöf. 
Det är priset på den maskinella dosdispenseringen. Förutom det får dosapoteket betalt för läkemedlen och där har de möjlighet att göra ett påslag som ligger utanför upphandlingen.
Samtidigt med upphandlingen pågår en ännu inte avslutad tvist från den tidigare upphandlingen mellan Apoteket AB och regionen, som bland annat handlar om de extrapengar som Apotekstjänst tilldelats efter upphandlingen.
– Men vi har blivit bättre på och är tydligare i våra skakrav så jag hoppas att problemen blir färre den här gången och att överlämningen mellan företagen blir smidigare, säger Rolf Färnlöf.