Annons

Kina tar fram egen blodtryckssänkare

Det kinesiska läkemedelsföretaget Sihuan ska under nästa år påbörja kliniska prövningar för ett nytt hypertoniläkemedel.

12 mar 2012, kl 11:57
0

Det kinesiska läkemedelsföretaget har fått sitt egenutvecklade läkemedel Tylerdipine Hydrochloride, registrerat hos den kinesiska läkemedelsmyndigheten och räknar med att under nästa år påbörja kliniska studier med blodtryckssänkaren.

Sihuan Pharmaceutical
som är Kinas största läkemedelsföretag har tidigare fått klartecken från läkemedelsmyndigheterna att påbörja kliniska studier av ett antibiotikum, Apapenem Karbapenem.
Tylerdipine Hydrochloride är en kalciumantagonist som Sihuan planerar att få godkänd både för en nationell som en internationell marknad.

Mer än 200 miljoner kineser
beräknas ha för högt blodtryck idag, men antalet tros öka med minst tre miljoner om året enligt företaget.
Kina tros bli den näst största marknaden för receptbelagda läkemedel 2020, enligt Reuters och beräknas vara värd mer än 110 miljarder dollar 2015.

Många störa läkemedelsföretag som Pfizer och Astrazeneca har idag vänt blickarna mot den kinesiska marknaden och bygger stora FoU-centra för att dra nytta av de lägre kostnaderna i landet men också för att utveckla produkter för den asiatiska marknaden.