Annons

Jan Bergqvist avliden

En av de mest tongivande förespråkarna för det svenska apotekssystemet, Apotekets mångårige styrelseordförande Jan Bergqvist, har avlidit.

4 sep 2006, kl 12:05
0

Annons

Jan Bergqvist blev styrelseordförande i Apoteket 1999. Han var också en respekterad och välkänd profil inom socialdemokratin.

– Jans insatser för Apoteket AB har varit ovärderliga. Jag kommer att sakna hans stöd och trygghet i vår förändring. Idag går mina tankar till familjen, säger Stefan Carlsson, vd för Apoteket, i ett pressmeddelande.

Det svenska apotekssystemet låg Jan Bergqvist varmt om hjärtat. Så här uttalade han sig för ett år sedan i en artikel om apoteksmonopolets historia (LMV 7-8/05; se även länk i högermarginalen här intill):

? Vi har världens bästa apotekssystem i Sverige. Kvaliteten är hög i hela landet, priset är detsamma överallt och vi har höga ambitioner på miljöområdet. Vårt apotekssystem är bra för hälsan, säkerheten och samhällsekonomin.

? Apoteket AB är inget förbroskat stillastående monopol som är stelbent och trögt. Tvärtom är det ett vitalt, livskraftigt, välskött och bra företag.