Jan Bergqvist avliden

En av de mest tongivande förespråkarna för det svenska apotekssystemet, Apotekets mångårige styrelseordförande Jan Bergqvist, har avlidit.

4 sep 2006, kl 12:05
0

Annons

Jan Bergqvist blev styrelseordförande i Apoteket 1999. Han var också en respekterad och välkänd profil inom socialdemokratin.

– Jans insatser för Apoteket AB har varit ovärderliga. Jag kommer att sakna hans stöd och trygghet i vår förändring. Idag går mina tankar till familjen, säger Stefan Carlsson, vd för Apoteket, i ett pressmeddelande.

Det svenska apotekssystemet låg Jan Bergqvist varmt om hjärtat. Så här uttalade han sig för ett år sedan i en artikel om apoteksmonopolets historia (LMV 7-8/05; se även länk i högermarginalen här intill):

? Vi har världens bästa apotekssystem i Sverige. Kvaliteten är hög i hela landet, priset är detsamma överallt och vi har höga ambitioner på miljöområdet. Vårt apotekssystem är bra för hälsan, säkerheten och samhällsekonomin.

? Apoteket AB är inget förbroskat stillastående monopol som är stelbent och trögt. Tvärtom är det ett vitalt, livskraftigt, välskött och bra företag.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng