Annons

Ivax paklitaxel snart godkänt

Snart kan det finnas ett alternativ till Bristol-Myers Squibbs dyra cancerpreparat Taxol (paklitaxel). Den amerikanska generikatillverkaren Ivax ligger i startgroparna för att marknadsföra sin egen produkt Paxene i hela EU. De väntar nämligen ett besked från det europeiska läkemedelsverket EMEA under första kvartalet 1999 på sin ansökan att få sälja paklitaxel i EU. Det meddelar […]

19 jul 2002, kl 19:06
0

Annons

Snart kan det finnas ett alternativ till Bristol-Myers Squibbs dyra cancerpreparat Taxol (paklitaxel). Den amerikanska generikatillverkaren Ivax ligger i startgroparna för att marknadsföra sin egen produkt Paxene i hela EU. De väntar nämligen ett besked från det europeiska läkemedelsverket EMEA under första kvartalet 1999 på sin ansökan att få sälja paklitaxel i EU. Det meddelar Robert Jasse, PR-chef på Ivax. Som andraprodukt på den europeiska marknaden kommer Paxene med all sannolikhet att bli billigare än Taxol, även om Robert Jasse inte säger sig kunna avslöja Ivax prisstrategi innan Paxene är godkänd.
Tidigare i höst dömde Storbritanniens högsta domstol till Ivax fördel i ett patentmål mot Bristol-Myers Squibb gällande adminstreringsmetoden av läkemedlet. Själva substansen paklitaxel saknar patentskydd eftersom den tagits fram av amerikanska National Cancer Institute och sedan övertagits av Bristol-Myers Squibb. 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng