BMS söker läkemedel i rymden

Det amerikanska läkemedelsföretaget Bristol-Myers Squibb utförde ett antal experiment ombord på den senaste amerikanska rymdskytteln Discovery, där också ?rymdfarfar? John Glenn, 77 år, deltog.Experimenten gick ut på att studera fermentationshastigheter i viktlöst tillstånd jämfört med på jorden. Något som kan vara av stort intresse när det gäller att ta fram nya antibiotika och cancerläkemedel.? Vi […]

19 jul 2002, kl 19:05
0

Annons

Det amerikanska läkemedelsföretaget Bristol-Myers Squibb utförde ett antal experiment ombord på den senaste amerikanska rymdskytteln Discovery, där också ?rymdfarfar? John Glenn, 77 år, deltog.
Experimenten gick ut på att studera fermentationshastigheter i viktlöst tillstånd jämfört med på jorden. Något som kan vara av stort intresse när det gäller att ta fram nya antibiotika och cancerläkemedel.
? Vi vill undersöka om det är möjligt att producera större kvantiteter av redan kända läkemedel eller till och med skapa helt nya läkemedel, säger Salvatore Forenza, forskningschef vid BMS Pharmaceutical Research Institute i USA i ett pressmeddelande.
Bristol-Myers Squibb har vid tidigare rymdfärder konstaterat att de kunde fermentera fram antibiotika mellan 30 och 190 procent snabbare i viktlöst tillstånd än på jorden. Vid denna uppskjutning var forskarna utrustade med än mer avancerad utrustning för att bättre kunna simulera industriell tillverkning. 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng