Internationellt samarbete för skräddarsydda läkemedel

EU har beslutat att stödja ett internationellt forskningsprojekt för att hitta bättre metoder för skräddarsydd läkemedelsbehandling. I projektet deltar sju europeiska och en amerikansk forskargrupp och det leds av Mikael Benson vid Sahlgrenska akademin i Göteborg. Skräddarsydd behandling praktiseras idag bland annat vid bröstcancer där ett gentest kan avgöra om läkemedlet Herceptin är verksamt. Mikael […]

18 sep 2006, kl 10:49
0

EU har beslutat att stödja ett internationellt forskningsprojekt för att hitta bättre metoder för skräddarsydd läkemedelsbehandling. I projektet deltar sju europeiska och en amerikansk forskargrupp och det leds av Mikael Benson vid Sahlgrenska akademin i Göteborg.
Skräddarsydd behandling praktiseras idag bland annat vid bröstcancer där ett gentest kan avgöra om läkemedlet Herceptin är verksamt. Mikael Benson hoppas att det inom de närmaste tio åren ska bli klinisk rutin att via provtagning i saliv eller blod skräddarsy läkemedelsbehandling.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng