Integritet var ordet

Rune Dahlqvist är professor i klinisk farmaci, ordförande i läkemedelskommittén i Västerbotten samt ledamot av Läkemedelsförmånsnämnden. Dagens Medicin har kritiserat honom för att sitta på två stolar samtidigt ? kommitténs och LFNs. Det gör han också. Men människor med integritet kan klara det och Rune har integritet. När en landstingspolitiker på ett LFN-möte i maj […]

18 jun 2004, kl 18:41
0

Annons

Rune Dahlqvist är professor i klinisk farmaci, ordförande i läkemedelskommittén i Västerbotten samt ledamot av Läkemedelsförmånsnämnden. Dagens Medicin har kritiserat honom för att sitta på två stolar samtidigt ? kommitténs och LFNs. Det gör han också.

Men människor med integritet kan klara det och Rune har integritet. När en landstingspolitiker på ett LFN-möte i maj mässade om de landstingsanställdas skyldigheter att spara gav Rune svar på tal. Han hävdade att hans jobb inte först och främst var att spara ? på vilken stol han än satt ? men att verka för en rationell läkemedelsanvändning. Det senare ger rimligen i sin tur besparingar åt landsting eller stat eller kommuner. Tycker inte hans arbetsgivare i Västerbotten om den inställningen så fick de sparka honom.

Hoppas att fler i kommittéerna står upp för samma ståndpunkt.

Anders Cronlund

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng