Inget intresse att berätta

Hjälper medicinen? Skriv till oss och berätta, uppmanade Apotekets Eva Fernvall och Stefan Carlsson läkemedelsanvändare förra hösten. Men svaren uteblev och nu har webbplatsen släckts ned.

17 nov 2006, kl 14:08
0

Hösten 2005 utkom boken ?Hjälper medicinen?? av Stefan Carlsson, Eva Fernvall och Bodil Jönsson på Brombergs förlag. I boken diskuterar de tre författarna den vardagliga användningen av läkemedel och tar upp effekter som placebo, säkerhet, följsamhet och bieffekter.

Syftet var att få igång ett bredare samtal och man bjöd in bokens läsare att skriva och berätta om sina egna upplevelser. I boken lanseras begreppet patientpåtalad information, PPI, som ska fånga upp det man som patient vill berätta om; inte svara på vad andra frågar om.

– Tanken var att människor skulle skriva och berätta för varandra om de effekter man upplevt, berättar Eva Fernvall.

Men den så kallade PPI-mätaren på Apotekets hemsida, där berättelserna skulle publiceras, har nu lagts ned. Då hade man på ett år fått in högst tio berättelser.

– Nej, det här fungerade inte, konstaterar Eva Fernvall.

– Vi har ju haft annat att tänka på inom Apoteket så lanseringen blev inte så bra. Och boken har inte heller sålt något vidare.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng