Kilen ska fasas ut
anser regeringen

I årets budget finns inga pengar till Kilen som under många år finansierats med medel direkt från regeringen.

17 nov 2006, kl 14:00
0

Det är inte första gången som Konsumentinstitutet Kilen är nedläggningshotat sedan starten i början av 1990-talet. Men den här gången förefaller det som att bilan faller. De vänner Kilen haft bland ledamöter i det borgerliga blocket, som under åren motionerat om vikten av en långsiktig ekonomisk lösning för Kilen, förfaller nu acceptera en nedläggning.

– Det fanns inte pengar anslagna i den budget vi tog över från den gamla regeringen och inte i den vi lagt heller, konstaterar till exempel Chatrine Pålsson (kd), ledamot i socialutskottet.

I regeringens budgetproposition har man istället en skrivning om att Kilen nu ska fasas ut.

– Man har alltså tagit ett aktivt beslut om att lägga ned oss, istället för en säkrare finansiering, säger Lena Westin på Kilen som nu kämpar för att än en gång åtminstone få medel för en kortare period.

– Kilens arbete har varit värdefullt. Det arbetet måste ju fortsätta genom att andra tar över, säger Chatrine Pålsson.

I mitten av december fattar riksdagen budgetbesluten.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng