Annons
Hon lämnar life science-branschen för media
Efter tre år lämnar Ingrid Heath rollen som vice vd och policychef på Sweden Bio. Ny hemvist blir Bonnier Business Media. Foto: Mikael Wallerstedt.

Hon lämnar life science-branschen för media

Ingrid Heath byter rollen som vice vd på Sweden Bio mot en ny chefstjänst inom Bonnier Business Media.

17 mar 2017, kl 08:34
0

Annons

Den 1 juni tillträder Ingrid Heath tjänsten som chef inom Bonnier Business Media. Mer bestämt för avdelningen som arrangerar möten och event under varumärken som bland annat Dagens Medicin, Läkemedelsmarknaden och Digital Hälsa.

Hur ser du på din nya roll?
Det ska bli väldigt roligt att utveckla nya arenor för diskussion och kunskapsutbyte. Det finns ett starkt förändringstryck på både vården och life science-industrin och mötesplatser med bra och ärliga diskussioner är viktiga för att bidra till nya perspektiv och ny kunskap. Bonnier har redan en stark bas för detta och jag ser fram emot att vidareutveckla den, säger Ingrid Heath.

Vilka områden ser du behöver belysas och diskuteras mer?-
Digitaliseringen med allt vad den innebär förändrar både vården och industrin i grunden och det kommer definitivt att behöva diskuteras ännu mer än i dag. Där ser jag fram emot att komma vidare från de svepande frågeställningarna till mer konkreta case. Sedan är ju frågor om prioriteringar och organisation inom hälso- och sjukvården ständigt aktuella. Till exempel ställer den allt mer individualiserade vården helt nya krav och där tror jag det finns mycket att diskutera och där man kan lära sig mycket av varandra.   

Ingrid Heath är utbildad molekylärbiolog och journalist och arbetat som vice vd och policychef på Sweden Bio, branschorganisationen för bolag verksamma inom life science, sedan februari 2014. Innan dess arbetade hon som chefredaktör för Life Science Sweden och Läkemedelsvärlden. Sedan hösten 2016 sitter Ingrid Heath i styrelsen för Apotekarsocieteten.

 

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng