Annons

Hon blir ny chefredaktör för Läkemedelsvärlden.se

Ingrid Helander blir ny chefredaktör för Läkemedelsvärlden.se från och med den 1 november. Hon efterträder Petra Hedbom som slutade på tidningen i början av augusti.

19 aug 2015, kl 10:00
0

Annons

Ingrid Helander.

Ingrid Helander kommer närmast från tjänsten som chefredaktör för branschtidningen Life Science Sweden. Hon har en snart tioårig erfarenhet som journalist, främst inom medicin och life science-området. I botten har hon också en examen i biomedicin från Karolinska Institutet.

– Det känns jätteroligt och utmanande att ta över rodret för Läkemedelsvärlden.se. Hela Apotekarsocieteten kännetecknas av kvalitet och kunskap och jag ser fram emot att bli en del av det. Med min bakgrund inom life science tror jag också att jag kan bidra med en del nya infallsvinklar och perspektiv. Det händer otroligt mycket på life science-området just nu, säger hon.

– Jag kommer att fortsätta förvalta det utmärkta arbete som den tidigare redaktionen gjort och arbeta för att tidningen ska bli ännu tydligare och vassare. Min ambition är att Läkemedelsvärlden.se ska vara en självklar nyhetskälla för alla i läkemedelskedjan och en stark röst i debatten. Det finns otroligt mycket kunskap inom Apotekarsocieteten som kan bidra till detta.

Karin Meyer, vd på Apotekarsocieteten, är mycket glad över att kunna välkomna Ingrid Helander till tidningen.

– Ingrids erfarenhet som journalist, chefredaktör och skapare av nyhetsevent gör att hon kompletterar Apotekarsocieteten och tidningen på ett optimalt sätt, säger hon.

Från och med den 24 augusti får tidningen också en ny reporter, Micaela Toresson. Hon har tidigare arbetat som reporter och webbredakatör på Dagens Medicin samt som nyhetssändare och digitalredaktör på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Tillförordnad chefredaktör för Läkemedelsvärlden.se fram till den 31 oktober är Karin Tideström.