Annons

Holländare får Scheelepriset

Apotekarsocietetens Scheelepris går i år till holländaren Jan van der Greef. Han är professor i analytiska biovetenskaper och får priset för sina banbrytande insatser inom farmacevtisk och biomedicinsk analys.

24 feb 2005, kl 14:41
0

Annons

Jan van der Greef är verksam vid Leiden/Amsterdams center för läkemedelsforskning i Holland och vetenskaplig ledare för den systembiologiska forskningen vid TNO, ett holländskt institut för tillämpad vetenskapsforskning.

Han har bidragit till utvecklingen av NMR-teknik och masspektrometri för kvantitativ analys, särskilt i kombination med utveckling av multivariata statistiska verktyg. På senare tid har han haft en nyckelroll i att klarlägga de analytiska vetenskapernas potential inom systembiologin.

Han är också en av grundarna till företagen Beyond Genomics och Kiadis. Sedan början av 1980-talet har van der Greef haft omfattande kontakter med svensk läkemedelsindustri.

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen på vår webbplats. Mer information

Dina kakinställningar för denna webbplats är satt till "tillåt kakor" för att ge dig den bästa upplevelsen. Om du fortsätter använda webbplatsen utan att ändra dina inställningar för kakor eller om du klickar "Acceptera" nedan så samtycker du till detta.

Stäng